Andelsboligforeningen Matrosvænget Øst

< Tilbage

Derfor bør alle andelsboligforeninger indhente en valuarvurdering nu:20-02-2020 - 18:12

Det kan godt betale sig at indhente en ny valuarvurdering. Også selvom I i andelsboligforeningen bruger den offentlige ejendomsvurdering. Valuarvurderingen kan I nemlig gemme til dårligere tider. Og med situationen på andelsboligmarkedet taget i betragtning, er det måske ikke en dum idé.

Fra Andelsportal.dk

d. 13. februar 2020

 

Ja, den er god nok. Indhenter I en valuarvurdering i dag, så behøver I ikke at bruge den. Men I kan gemme den. Rygter om værditab på mellem 3 til 20 procent fyrer nemlig igennem luften for tiden. Så spørgsmålet er altså ikke, om I som andelsboligforening kommer til at miste værdi på baggrund af Blackstone-aftalen, spørgsmålet er snarere – hvor meget.

 

Få en valuarvurdering inden 1. juli 2020:

Kaare Dybvad Bek indgik et boligforlig med venstrefløjen og DF i forrige uge. Og siden er bølgerne gået højt. Men hvorom alting er, så bør I nøje overveje at få en valuarvurdering. Den kan nemlig sikre jer mod dårlige tider.

Ifølge aftaleteksten træder boligudspillet i kraft 1. juli 2020. Og ønsker I at fastfryse jeres nye valuarvurdering, skal I have den i hus inden aftalen bliver vedtaget.

Jeres ny-indhentede valuarvurdering kan I vælge at fastfryse med det samme, men I kan også vælge at lægge den i skrivebordsskuffen – hvis I i dag bruger den offentlige vurdering, men senere ønsker at overgå til en valuarvurdering. Her kan I gemme den, hvis der mod forventning skulle komme utilsigtede økonomiske konsekvenser af boligudspillet. Og det er netop det hele diskussionen drejer sig om.

Du finder et kort oprids af hele balladen om boligudspillet her. Men læs lige videre. For har I et renoverings- eller byggeprojekt på tegnebrættet, kan I nemlig få det indregnet i jeres nye vurdering af ejendommen. Som dermed stiger i værdi.
 

Igangværende større ombygningsprojekter indregnes i jeres nye vurdering

Aftaleteksten indeholder en overgangsordning for igangværende byggesager for andelsboligforeninger. Det betyder, at har I allerede et opstartet projekt, som ikke er færdigt, vil valauren stadig medregne de forbedringer det giver ejendommen, og opskrive værdien af den.

En god ting at tage udgangspunkt i er energirenoveringer. Jo bedre tag og vinduer i for eksempel har – jo mere er jeres ejendom værd.

 

Disse energirenoveringer giver et grønt plus på bundlinjen:
 

Isolering af rørstrækninger, ydrevægge, tagkonstruktioner, facader og etageadskillelser.

Udskiftninger af vinduer, døre og ruder til mere energirigtige modeller.

Optimering af varmekilder.

Installation af ventilationsanlæg.

Opsætning af solceller.

 

Det kan derfor være en god ide at rykke jeres bygge- eller renoveringsprojekt frem i tiden. Og jeres kommende generalforsamling kunne passende være stedet at få dem vedtaget på. Her kunne I også få snakket om og aftalt at indhente tilbud fra en valuar.

< Tilbage