Klimasikring af Andelsboligforeningen
Udgivet den 14. september 2020
Klimaændringer forårsager vejrændringer – og det betyder, at nedbørsmængderne kommer til at stige stødt de kommende år. Derfor er det vigtigt, at danskerne får klimasikret ejendommene, for at undgå omkostningsfulde nedbørs- og fugtskader.
01/09 2020
Andelsportal.dk
Nedbørs- og fugtskader kan i mange tilfælde blive en dyr omgang at få udbedret. Ved at klimasikre andelsboligforeningens ydermur og fundament, kan man komme omkostningsfulde skader i forkøbet. Derfor kan det for en andelsboligforening være en fordel at overveje klimasikring.
Der er flere måder at forberede sin ejendom på et ordentligt regnskyl, og det starter allerede ude i haven. En god måde at holde vandstanden nede i foreningens grønne fællesarealer, er ved at se på mulige nedsivnings- og vandafledende løsninger. I den forbindelse kan det være fordelagtigt som andelsboligforening at få sparring med en autoriseret kloakmester.
Ingen fugt i fundamentet
Det er ikke kun for at holde vandet ude af kælderen, at der er stor vigtighed i at få vandet væk fra ydermurene og fundamentet. Her kan man eksempelvis installere et omfangsdræn ved andelsboligforeningen. Gennem et omfangsdræn bliver vandet videreledt til en pumpebrønd, hvori vandet bliver adskilt fra andet spildevand og regnvand. Derfor skal der søges tilladelse hos kommunen, og samtidig er det et krav at det er en autoriseret kloakmester, der foretager tilkoblingen til kloaksystemet.
Ved at holde vandet væk fra murene, mindsker man risikoen for indtrængen af vand, men også for fugt. Og fugten er vigtig at holde ude, da det kan være en stor årsag til et dårligt indeklima og dermed et grundlag for svampevækst i andelsboligforeningen.
Hjælp kloakken
I og med at klimaændringernes vejrmæssige følger betyder, at der vil komme en øget mængde af nedbør de kommende år, kan det være en god idé at skåne kloakken for så meget pres som muligt. I stedet for potentielt at være nødsaget til at skifte andelsboligforeningens rørsystemer, kan det nemlig være en idé at etablere et nedsivningsanlæg. Gennem et nedsivningsanlæg, bortledes husspildevandet til enten en septiktank eller lignende, der er placeret under jorden i et af foreningens fællesområder. Herfra udledes husspildevandet og siver gennem jorden og bliver på den måde bortledt fra kloaksystemet.